Sinds ons ontstaan gidsen wij als “Weerdse Bierfeesten” de regio door het Belgische bierlandschap. Elk jaar selecteren wij een eigenzinnige bierkaart met meer dan 25 bieren! We proberen elk jaar een zo breed mogelijk gamma aan te bieden zodat elke bierliefhebber bij ons zeker zijn dorst kan lessen.
Elk jaar doen wij ons uiterste best om een zo breed mogelijk biergamma aan te bieden met voor ieder wat wils. Maar wij willen ook wel eens weten wat jullie favoriete bier is! Stem daarom op jouw favoriete bier en maak kans om 10 drankbonnen te winnen! Elke 2 weken verloten wij onder de deelnemers 10 drankbonnen voor de Weerdse Bierfeesten.
Buitenbeentje in ons gamma, maar wel een link met bier. Niet alleen wordt hij getapt uit vaten, ook het brouwproces doet een belletje rinkelen. Er wordt namelijk gestart met het fermenteren van rietsuiker door middel van een speciaal ontworpen gist die natuurlijke rum aroma’s aanmaakt. Hierna centrifugeert men de gist uit de alcohol, wordt vers geperst limoensap toegevoegd en laat men de mojito weken in grote hoeveelheden verse munt. Het resultaat is is een frisse natuurlijk gebrouwen cocktail!
197 keer gestemd
Het eerste bier van deze microbrouwerij is een elegant bier van hoge gisting met toetsen van peper, exotisch fruit en citrus. Dit karakterkopke is een ideale dorstlesser en heerlijk gezelschap tijdens de zonnige namiddagen en zwoele avonden. Schol!
105 keer gestemd
Brouwerij Palm in Steenhuffel heeft vorig jaar bovenop de bestaande brouwerij een nieuwe kleine experimentele brouwerij 'De Hoorn' in gebruik genomen. Palm wil daarmee op kleinere schaal speciale bieren produceren met een beperkte oplage. Cornet, hun eerste bier, is een met eik gelagerd zwaar blond bier wat resulteert in een volmondig bier dat mooi in balans is.
95 keer gestemd
Desperados is een bier met toegevoegd tequila-aroma. Daarom heeft het ook een zoete smaak. Het bier waar Desperados van gemaakt wordt is een lager bier. Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer (sinds 1996 in handen van Heineken).
80 keer gestemd
Gouden Carolus Indulgence Cuvée Sauvage was na de Whiskey Indulgence het tweede speciale bier in deze serie. Dit gelimiteerde bier heeft als basis de Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Rood en is versneden met een 2 en met een 3 jaar oude Lambik van Boon. Het resultaat is een bijzonder smaakvol bier met een frisse zuurheid. Dit is een champagne onder de bieren.
73 keer gestemd
Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679 van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit recept beschrijft het gebruik van 3 graansoorten: gerst, tarwe en haver. Het bezit niet alleen de lichtheid en frisheid van de tarwe, maar ook de romigheid van haver en een kruidige, citroenachtige droogheid. Een bier om driedubbel van te genieten!
72 keer gestemd
Het nieuwste bier van deze artisanale microbrouwerij uit Elewijt. Dit blonde bier werd op smaak gebracht met Yuzu. Yuzu is een Japanse citrusvrucht die qua smaak ergens tussen limoen, citroen en mandarijn zit. Het bier is met zijn lichtjes zurige smaak een ideale dorstlesser.
62 keer gestemd
Hun bieren zijn een begrip, niet alleen in België en de rest van Europa, maar zelfs in andere continenten. Dit heerlijk amberkleurig bier onderscheidt zich door een zoete eerste indruk, een gekarameliseerde mout en een bijzonder fijne kruidigheid. Deze kabouterbrouwerij, gelegen in hartje Ardennen, is enkele jaren geleden overgenomen door Duvel Moortgat.
58 keer gestemd
Dit wereldberoemde bier is geen gewoon bier. Het wordt getapt met een speciaal gasmengsel dat zorgt voor een vast en romig schuim. Bovendien is het niet zo zwaar (4,3%) zodat je er een hele avond van kunt doordrinken. Hiervoor hebben we uiteraard de echte pints voorzien. De eerste slokken zijn eventjes wennen aan de aparte smaak, maar eens je verkocht bent ...
56 keer gestemd
De combinatie van geselecteerde appelvariëteiten met authentieke lambik, levert niet alleen een verrassend maar vooral een verfrissend bier op. Het heeft een ciderachtige smaak, doch met een meer geprononceerde appelsmaak en is daardoor minder zoet dan andere fruitbieren.
51 keer gestemd
Een onweerstaanbare zin in aardbeien? Dan overlaadt dit bier u met parfums van zomerse dagen. De aardbeiensmaak prikkelt de neus bij elke slok. De lichte kleur en fruitige frisheid paaien smaak- en reukzin voor een volstrekt sappige ervaring. De aardbeiensmaak bevestigt de geur zonder overmaat aan suiker. Bovendien geeft het bier een ware sensatie van frisheid.
46 keer gestemd
Blonden Os is een ambachtelijk bier van hoge gisting dat historisch gebrouwen werd in de brouwerij Bourgogne Des Flandres te Brugge. Op het eerste zicht doet dit blonde bier denken aan de wonderlijke Vlaamse bieren van vroeger met zijn eenvoud en natuurlijke elegantie.
44 keer gestemd
Minnares Tripel wordt gebrouwen door brouwerij De Graal, naar een recept van de 5 Idioten uit Elewijt. Het wordt gemaakt met zorgvuldig gekozen hopsoorten en een fruitige gist. Het resultaat is een smaakvolle evenwichtige tripel met een aangename bitterheid en een lichte kruidigheid.
42 keer gestemd
Vedett wordt in 1945 geboren als 'Export'. Dat maakt het icoon van de oudste bieren van de brouwerij. Pas in 1965 wordt Export omgedoopt tot Vedett. Vandaag is het bier de smaakmaker in een aantal trendy cafés, waar het bezig is aan zijn tweede jeugd. Het geheim van zijn charme? Een coole retrolook, Vedett-allures en de golden touch van Duvel Moortgat.
41 keer gestemd
Deze Pjeirefretter is genoemd naar de Vilvoordse wijk Far West en werd in 2020 gelanceerd. Het is een fris en zomers bier gebrouwen met cactusvijg wat het een unieke smaak geeft. Opvallend is dat deze versie van Pjeirefretter enkel beschikbaar zal zijn in blik.
38 keer gestemd
Spontaan zijn, dat is bij Mort Subite op het lijf geschreven. Ooit hebben ze zichzelf in een spontane bui vernoemd naar de alles-of-niets worp van de pietjesbak, omdat ze geloven dat, wie zich in het leven smijt, er het meeste uit haalt. Deze zoete kriek is een blend van jonge en oude lambik waar verse krieken op gelegen hebben.
37 keer gestemd
Chimay Dorée is een verfrissend blond bier met slechts 4,8% alcohol. Oorspronkelijk werd dit bier gebrouwen als refterbier voor de bewoners van de abdij. Sinds 2013 is dit bier ook buiten de abdij te koop. De naam Chimay Dorée is ontleend aan de gouden kroonkurk.
33 keer gestemd
Primeur! Voor het eerst op de Bierfeesten zal de Maes Pils getapt worden uit tanks van 1000 liter! De pintjes zijn daardoor nog lekkerder en je krijgt er minder hoofdpijn van. Maes is een bier waar de verfijnde bitterheid en volle smaak zorgt voor een deugddoende verfrissing.
32 keer gestemd
Dit bier kwam in 2020 voor het eerst op de markt als het Reuzebier. Dit tijdelijke bier werd gebrouwen voor ReuzeLeuve. Gezien de goede reacties op de smaak zal dit bier blijven verder bestaan onder de naam Mozaïk. Het is een zacht blond bier en is lekker gehopt wat resulteert in smaaktoetsen van tropisch fruit en citrus.
29 keer gestemd
Diep in de Kempen, tussen bossen en velden, ligt de abdij van Postel: enkele gebouwen, oude en nieuwe, onsamenhangend maar mooi, die uitlopen op een eeuwenoud kerkje. Sinds 1140 woont er een groep Norbertijnse kloosterlingen. Het is in deze abdij dat de bieren van Postel hun oorsprong vinden. Deze donkere Postel is zoetbruin en zacht van smaak.
22 keer gestemd
Maak kennis met de Belgische kijk op IPA: ongefilterd, blond en subtiel hoppig. Met de typisch fruitige volheid van een IPA en een dry-hopping die zorgt voor een tropische citrustoets. Een kruising tussen de Belgische traditie van hoge gistingsbieren en de Brits-Amerikaanse traditie van de IPA, het beste van beide werelden.
21 keer gestemd
Brugs is een traditioneel witbier dat zijn oorsprong vindt in de jaren ’80, toen de witbieren aan een sterke opmars begonnen. Het is een lichtgeel bier, evenwichtig zuur-zoet, fris en fruitig. De specifieke smaak van tarwe, samen met het sterke aroma van hop, sinaasappelschil en koriander, geven Brugs een rijk en verfrissend karakter.
19 keer gestemd
9 jaar geleden werd het bier La Cambre gecreëerd door een Brusselse ondernemer die zich liet inspireren door de geschiedenis van Abdij Ter Kameren. Vanaf dit jaar wordt het nieuwe duo La Cambre bieren gebrouwen door Het Anker uit Mechelen. De brouwerij sloot hiervoor een langdurige licentie-overeenkomst af met de kerkfabriek van La Cambre en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.
17 keer gestemd
Rodenbach is het ‘Vlaamse roodbruine bier’, erkend als Traditioneel Streekproduct. De gemengde hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven het een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn. Rodenbach bestaat uit 3/4 jong en 1/4 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. Het is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief!
5 keer gestemd
Dit alcoholvrij blond abdijbier heeft een rijke smaak, een zachte fruitigheid en een mild bittere afdronk. De rijke smaak en beleving van speciaalbier, maar dan zonder alcohol. Deze werd er uitgefilterd na het gewone brouwproces. Ideaal voor de BOB's op de Weerdse Bierfeesten!
2 keer gestemd
De gouden dorstlesser. Een vlot drinkende tripel van hoge gisting met een stevige, volle smaak en een verfrissende citrustoets. Beer van Brugge 6 is een toegankelijk lichtblond bier dat rijkelijk moet vloeien. Dit authentieke bier wordt op een heel traditionele manier gebrouwen met alleen de beste ingrediënten.
2 keer gestemd