Sinds ons ontstaan gidsen wij als “Weerdse Bierfeesten” de regio door het Belgische bierlandschap. Elk jaar selecteren wij een eigenzinnige bierkaart met meer dan 25 bieren, waaronder ons eigen chirobier Pee Ikske! We proberen elk jaar een zo breed mogelijk gamma aan biersoorten aan te bieden zodat elke bierliefhebber bij ons zeker zijn dorst kan lessen.

Elk jaar doen wij ons uiterste best om een zo breed mogelijk biergamma aan te bieden met voor ieder wat wils. Maar wij willen ook wel eens weten wat jullie favoriete bier is! Stem daarom op jouw favoriete bier en maak kans om 10 drankbonnen te winnen! Elke 2 weken verloten wij onder de deelnemers 10 drankbonnen voor de Weerdse Bierfeesten.

Minnares Tripel

5 idioten
Elewijt
fles
8,50%
Blond

In 2014 gebrouwen door de 5 Idioten uit Elewijt in de brouwketels van Brouwerij Van Campenhout. Na enkele succesvolle brouwsels uit de ketels van Elewijt werd besloten om eens op grotere schaal (500L) te gaan brouwen. Het resultaat is een verfrissende tripel met een aangename bitterheid.


Stem en win  47 keer gestemd

Appelbier

Lindemans
Vlezenbeek
fles
3,50%
Blond

De combinatie van geselecteerde appelvariëteiten met authentieke lambik, levert niet alleen een verrassend maar vooral een verfrissend bier op. Het heeft een ciderachtige smaak, doch met een meer geprononceerde appelsmaak en is daardoor minder zoet dan andere fruitbieren.


Stem en win  28 keer gestemd

Ragnaröck

Enigma
Heusden-Zolder
fles
5,50 %
Blond

Ragnaröck is een blond bier gemaakt met een fruitige Belgische gist. Het bier heeft een heerlijke geur, die het dankt aan het dryhoppen met Citra en Mosaic hop. De smaak is niet te bitter, niet te zoet en de toevoeging van haver zorgt voor een romig mondgevoel. Dit samen resulteert in een heel verfrissend blond bier met een krachtige smaak.


Stem en win  24 keer gestemd

Tripel Karmeliet

Bosteels
Buggenhout
vat
8,40%
Blond

Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679 van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit bierrecept beschrijft het gebruik van 3 graansoorten: gerst, tarwe en haver. Het bier bezit niet alleen de lichtheid en frisheid van de tarwe, maar ook de romigheid van haver, en het heeft ook een kruidige, citroenachtige droogheid. Echt een bier om driedubbel van te genieten.


Stem en win  22 keer gestemd

Cornet

De Hoorn
Steenhuffel
fles
8,50%
Blond

Brouwerij Palm in Steenhuffel heeft vorig jaar bovenop de bestaande brouwerij een nieuwe kleine experimentele brouwerij 'De Hoorn' in gebruik genomen. Palm wil daarmee op kleinere schaal speciale bieren produceren met een beperkte oplage. Cornet, hun eerste bier, is een met eik gelagerd zwaar blond bier wat resulteert in een volmondig bier dat mooi in balans is.


Stem en win  18 keer gestemd

Desperados

Fischer
Straatsburg
fles
5,90%
Blond

Desperados is een bier met toegevoegd tequila-aroma. Daarom heeft het ook een zoete smaak. Het bier waar Desperados van gemaakt wordt is een lager bier. Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer (sinds 1996 in handen van Heineken).


Stem en win  14 keer gestemd

La Chouffe

Duvel Moortgat
Achouffe-Wibrin
fles
8,00 %
Blond

Hun bieren zijn een begrip geworden, niet alleen in België en de rest van Europa, maar zelfs in andere continenten. Dit heerlijk amberkleurig bier onderscheidt zich door een zoete eerste indruk, een gekarameliseerde mout en een bijzonder fijne kruidigheid. Deze kabouterbrouwerij, gelegen in hartje Ardennen, is enkele jaren geleden overgenomen door Duvel Moortgat. De Chouffe-bieren worden nog steeds nabij Houffalize geproduceerd.


Stem en win  13 keer gestemd

Flurk Hopper

Flurkbrouwers
Everberg
fles
6,00 %
GoudBlond

De Flurk Hopper is een fris zomerbiertje, met slechts 6% alcohol, maar door de toevoeging van 5 verschillende hopsoorten is dit een echte smaakbom geworden. De Flurk Hopper is gebrouwen en gebotteld in de Brouwerij van Campenhout. Het resultaat is een fris goudblond biertje, dat door dry hopping met 5 Amerikaanse hopvariëteiten een zomers aroma van citrus en tropisch fruit heeft. Er is maar een beperkte oplage gemaakt omdat dit toch een seizoensbiertje is.


Stem en win  13 keer gestemd

Gouden Carolus Classic

Het Anker
Mechelen
vat
8,50%
bruin

Dit Mechelse Keizersbier, oorspronkelijk gedronken bij de vossenjacht van Keizer Karel maar vooral genoemd naar zijn gouden muntstukken, wordt nog steeds gebrouwen met donkere en zeer evenwichtig gedoseerde moutsoorten volgens de klassieke infusiemethode. De aromatische mouten en de hoge gisting verenigen de warmte van wijn en frisheid van bier.


Stem en win  7 keer gestemd

Maes Pils

Alken-Maes
Alken
vat
5,20 %
Blond

Maes pils is een pilsbier dat wordt gebrouwen door Alken-Maes. Sinds 2009 is de vernieuwde Maes Pils op de markt waar meer vergistbare grondstoffen zoals mout wordt in gebruikt. Als hop werd voortaan Saaz gebruikt, dit resulteert in een volmondig bier met een duidelijke pittige en droge afdronk. Het is een heldere parelende pils met een mooie witte en wandklevende schuimkraag. Dit alles maakt Maes Pils de perfecte partner-in-crime tijdens de memorable momenten op de Weerdse Bierfeesten.


Stem en win  7 keer gestemd

Grunen Duvel

Duvel Moortgat
Breendonk
fles
7,50%
Blond

Vooral in en rond Breendonk vindt men deze 'groene' Duvel, gefilterd, niet hergist in de fles en gebotteld in 25cl-flessen. De letters op het etiket zijn groen gekleurd, vandaar de naam. Deze 'grunen' Duvel is een fijn bier. Hij behoort evenwel tot een andere categorie als de gewone 'rode' Duvel. Toch is hij ook verduveld lekker.


Stem en win  6 keer gestemd

Vedett

Duvel Moortgat
Breendonk
fles
5,20%
Blond

Vedett wordt in 1945 geboren als 'Export'. Dat maakt het icoon van de oudste bieren van de brouwerij. Pas in 1965 wordt Export omgedoopt tot Vedett. Vandaag is het bier de smaakmaker in een aantal trendy cafés, waar het bezig is aan zijn tweede jeugd. Het geheim van zijn charme? Een coole retrolook, Vedett-allures en de golden touch van Duvel Moortgat.


Stem en win  4 keer gestemd

Kriek Mort Subite

Mort Subite
Kobbegem
vat
4,00 %
Rood

Een bier gebrouwen met respect voor de natuur en het authentieke karakter van de ingrediënten. Ervaar de fruitige en pure smaak van een authentiek Lambic-bier. Mort Subite Kriek wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic,  langzaam gerijpt op eikenhouten vaten waaraan heerlijke verse krieken zijn toegevoegd. Dit geeft het artisanale bier zijn unieke kriekensmaak. Het ideale bier om in familieverband of met vrienden te drinken tijdens de geweldige live acts op onze bierfeesten.


Stem en win  4 keer gestemd

Pee Ikske

De Graal
Brakel
fles
6,50%
Blond

Het Pee Ikske, ons eigen chirobier, kwam meer dan 13 jaar geleden op de markt op onze 1ste Weerdse Bierproeverij in 2003 en het blijft nog steeds succesvol. Sven Gatz (ex-directeur van de Unie van de Belgische Brouwers): "Het is een mooi moutig biertje, een goede bittere hop en er komt dan nog een kruidigheid bij die het geheel mooi afmaakt."


Stem en win  3 keer gestemd

Soixante-Neuf

Vossen met de Meynen
Mechelen
fles
6,90 %
Blond

Soixante Neuf is een hoogblond bier van hoge gisting met hergisting op de fles van 6,9 vol% alc. Het bier heeft een zachte smaak, waarbij de gebruikte hopsoorten en de brouwersgist zorgen voor het karakter die zowel in aroma als in smaak naar voor komen. Ruikt naar ananas, vanillepudding met een vleugje kaneel. Fruitige en zoetige start, licht volmondig, dan een rijk pallet aan smaken van abrikozen, ananas en papaja. Gevolgd door een lichte bitterheid, edel en zacht. Mooi in balans, lekker en niet al te zwaar. Gebrouwen bij Anders te Halen.


Stem en win  3 keer gestemd

Tank 7

Boulevard Brewing co.
Kansas (USA)
fles
8,50 %
GoudBlond

Tank 7 Farmhouse Ale is een Amerikaans bier van hoge gisting, sinds 2009 gebrouwen bij de Boulevard Brewing Company. Het is een goudblond bier, type Belgische saison, met een alcoholpercentage van 8,5%. Het bier behoort tot de Smokestack series van de brouwerij en wordt gebrouwen met gerste- en tarwemout, twee bitterhoppen en een Amerikaanse aromahop Amarillo. Deze laatste zorgt voor de citrus- en grapefruittoetsen. Het bier is volledig uitgegist en heeft daardoor een droog karakter.


Stem en win  3 keer gestemd

Palm

Palm
Steenhuffel
vat
5,20%
Amber

Deze Brabantse klassieker wordt geprezen voor haar malse smaak, de gistingsfruitigheid en de zachte aromahoppen. Dit vlot drinkend amberbier van hoge gisting is ideaal voor wie volle smaak en lichtheid wil combineren. Palm, het gezelligheidsbier voor elke dag, voor iedereen.


Stem en win  2 keer gestemd

Vander Ghinste RoodBruin

Omer Vander Ghinste
Bellegem
fles
5,50 %
RoodBruin

VanderGhinste Roodbruin heette oorspronkelijk in 1892 “ouden tripel” en was het eerste bier dat Omer Vander Ghinste op de markt bracht. Het is een Zuid-Westvlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat typisch is voor deze streek. Als basisingrediënten voor het VanderGhinste Roodruin gebruikt men gerstemout, tarwe, karamelmout, hop en water. Hiermee wordt een bier van hoge gisting gemaakt. Het bier valt onmiskenbaar in de smaak bij de bierliefhebbers. Op de World Beer Awards 2015 wordt VanderGhinste Roodbruin verkozen tot World's Best Dark Beer!


Stem en win  2 keer gestemd

Affligem Blond

Affligem
Opwijk
vat
6,80 %
Blond

De abdijbieren van Affligem staan bekend om hun hoge en artisanale kwaliteit. Het bier wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele recept van de paters van Affligem: met de beste mout en echte hoogaromatische hop. Geen wonder dat Affligem zeer regelmatig awards wint op bierwedstrijden wereldwijd. Het is een helder, goudkleurig bier dat wordt bekroond met een stevige schuimkraag. Na de zachte smaak van de eerste slok leidt de ronde smaak van tropisch fruit tot een verfrissende afdronk. Bij het walsen van het bier komen er sterke tonen van banaan, specerijen en een hoparoma vrij.


Stem en win  2 keer gestemd

Guinness

Arthur Guinness
Dublin
vat
4,30%
Zwart

Dit wereldberoemde bier is geen gewoon bier. Het wordt getapt met een speciaal gasmengsel dat zorgt voor een vast en romig schuim. Bovendien is het niet zo zwaar (4,3%) zodat je er een hele avond van kunt doordrinken. Hiervoor hebben we uiteraard de echte pints voorzien. De eerste slokken zijn eventjes wennen aan de aparte smaak, maar eens je verkocht bent ...


Stem en win  1 keer gestemd

Poker Face

Brouwerij Het Nest
Oud-Turnhout
fles
5,50 %
Witbier

Poker Face een volmondig witbier van 5,5% vol.alc. gebrouwen volgens de aloude Belgische traditie van tarwebieren. Edele Amerikaanse hopvariëteiten samen met een vleugje koriander en curaçao geven het bier een aangename fruitigheid met een licht bittere en verfrissende toets.


Stem en win  1 keer gestemd

Luvanium Hopschieter

Brouwhuys De Vaart
Hofstade
fles
8,00 %
Blond

De Luvanium Hopschieter is een hoppig bier dat geïnspireerd is op het oude Leuvense kruidbier. Het wordt gebrouwen met gerst, tarwe, haver en 100% Belgische hop uit Poperinge. Naast de traditionele hoptoevoeging werd het bier verfijnd met een dry-hopping om de aroma’s optimaal tot hun recht te laten komen. De naam Hopschieter verwijst naar de oude bijnaam van de Leuvenaars: de Koeieschieters.


Stem en win  1 keer gestemd

Eulegoemse Hemelvuur

Hemelbrouwers
Oelegem
fles
8,00 %
Blond

Eulegoemse hemelvuur is al het vierde bier van hobbybrouwer Jan Verbrugge en is een traditioneel sterk blond bier met een krachige schuimkraag. Het bier heeft een kruidige en fruitige smaak met een zacht bittere nasmaak. Voor aromahop is er Willamette en Hallertau Spalt Select gebruikt en voor bitterhop Magnum.


Stem en win  1 keer gestemd

Aardbeienbier

Timmermans
Itterbeek
fles
4,00 %
Rood

Een onweerstaanbare zin in aardbeien? Dan overlaadt de Timmermans Strawberry u met parfums van zomerse dagen. Het aroma brengt het geurboeket van een mooie zomer naar voor. De aardbeiensmaak bevestigt de geur zonder overmaat aan suiker. Bovendien geeft het bier een ware sensatie van frisheid, wat doet denken aan de groene zaadjes rond de aardbei. De smaak is bestendig en verspreidt zich zeer snel in de volle mond om te eindigen op een meer fruitige dan gesuikerde tint.


Stem en win  1 keer gestemd

Postel Dubbel

Affligem
Affligem
vat
7,00 %
RoodBruin

Postel dubbel is een Belgisch abdijbier, dat wordt gebrouwen door Affligem Brouwerij BDS. Het is een zoetbruin bier met een krachtige geur met uitgesproken aroma’s van oosterse specerijen zoals kerrie, tandoori en kurkuma. Zijn zachte smaak dankt hij aan het feit dat het gebrouwen wordt met natuurlijk gebrande mout en met de beste aromatische hopsoorten. Postel Dubbel laat zich herkennen aan zijn zoete aanzet, volmondigheid, kruidigheid & medium zoete afdronk met een lichte hopbitterheid.


Stem en win  0 keer gestemd

Brugse Witte

Alken-Maes
Alken
vat
4,80 %
Wit-Geel

Brugs is een traditioneel witbier dat zijn oorsprong vindt in de jaren ’80, toen de witbieren aan een sterke opmars begonnen. Het is een lichtgeel bier met een alcoholgehalte van 4.8%, evenwichtig zuur-zoet, fris en fruitig. Door het ontbreken van filtratie na het lageren, bevat het bier een natuurlijke troebelheid met specifieke smaakelementen. Dit witbier wordt gebrouwen op basis van zuivere tarwe. De specifieke smaak van tarwe, samen met het sterke aroma van hop, sinaasappelschil en koriander, geven Brugs een rijk en verfrissend karakter.


Stem en win  0 keer gestemd