Sinds ons ontstaan gidsen wij als “Weerdse Bierfeesten” de regio door het Belgische bierlandschap. Elk jaar selecteren wij een eigenzinnige bierkaart met meer dan 25 bieren, waaronder ons eigen chirobier Pee Ikske! We proberen elk jaar een zo breed mogelijk gamma aan biersoorten aan te bieden zodat elke bierliefhebber bij ons zeker zijn dorst kan lessen.

Elk jaar doen wij ons uiterste best om een zo breed mogelijk biergamma aan te bieden met voor ieder wat wils. Maar wij willen ook wel eens weten wat jullie favoriete bier is! Stem daarom op jouw favoriete bier en maak kans om 10 drankbonnen te winnen! Elke 2 weken verloten wij onder de deelnemers 10 drankbonnen voor de Weerdse Bierfeesten.

Cornet

De Hoorn
Steenhuffel
fles
8,50%
Blond

Brouwerij Palm in Steenhuffel heeft vorig jaar bovenop de bestaande brouwerij een nieuwe kleine experimentele brouwerij 'De Hoorn' in gebruik genomen. Palm wil daarmee op kleinere schaal speciale bieren produceren met een beperkte oplage. Cornet, hun eerste bier, is een met eik gelagerd zwaar blond bier wat resulteert in een volmondig bier dat mooi in balans is.

Pee Ikske

De Graal
Brakel
fles
6,50%
Blond

Het Pee Ikske, ons eigen chirobier, kwam meer dan 13 jaar geleden op de markt op onze 1ste Weerdse Bierproeverij in 2003 en het blijft nog steeds succesvol. Sven Gatz (ex-directeur van de Unie van de Belgische Brouwers): "Het is een mooi moutig biertje, een goede bittere hop en er komt dan nog een kruidigheid bij die het geheel mooi afmaakt."

Minnares Tripel

5 idioten
Elewijt
fles
8,50%
Blond

In 2014 gebrouwen door de 5 Idioten uit Elewijt in de brouwketels van Brouwerij Van Campenhout. Na enkele succesvolle brouwsels uit de ketels van Elewijt werd besloten om eens op grotere schaal (500L) te gaan brouwen. Het resultaat is een verfrissende tripel met een aangename bitterheid.

Tripel Karmeliet

Bosteels
Buggenhout
vat
8,40%
Blond

Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679 van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit bierrecept beschrijft het gebruik van 3 graansoorten: gerst, tarwe en haver. Het bier bezit niet alleen de lichtheid en frisheid van de tarwe, maar ook de romigheid van haver, en het heeft ook een kruidige, citroenachtige droogheid. Echt een bier om driedubbel van te genieten.

Desperados

Fischer
Straatsburg
fles
5,90%
Blond

Desperados is een bier met toegevoegd tequila-aroma. Daarom heeft het ook een zoete smaak. Het bier waar Desperados van gemaakt wordt is een lager bier. Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer (sinds 1996 in handen van Heineken).

Appelbier

Lindemans
Vlezenbeek
fles
3,50%
Blond

De combinatie van geselecteerde appelvariëteiten met authentieke lambik, levert niet alleen een verrassend maar vooral een verfrissend bier op. Het heeft een ciderachtige smaak, doch met een meer geprononceerde appelsmaak en is daardoor minder zoet dan andere fruitbieren.

La Chouffe

Duvel Moortgat
Achouffe-Wibrin
fles
8,00 %
Blond

Hun bieren zijn een begrip geworden, niet alleen in België en de rest van Europa, maar zelfs in andere continenten. Dit heerlijk amberkleurig bier onderscheidt zich door een zoete eerste indruk, een gekarameliseerde mout en een bijzonder fijne kruidigheid. Deze kabouterbrouwerij, gelegen in hartje Ardennen, is enkele jaren geleden overgenomen door Duvel Moortgat. De Chouffe-bieren worden nog steeds nabij Houffalize geproduceerd.

Kriek Boon

Boon
Lembeek
vat
4,00 %
Rood

Kriek Boon is een bier van spontane gisting, bereid uit oude en jonge lambik die gerijpt heeft op eiken vaten. De kwaliteit wordt gewaarborgd door het uitsluitend gebruik van echte krieken (25%). Het resultaat is een fris, zuur-zoet en rood bier met de smaak van de krieken. Met het fruitig aroma en de zurige smaak is het een ideale dorstlesser.

Boscoli

Het Anker
Mechelen
fles
3,50%
Rood

Foodies en lekkerbekken onder ons weten wat een ‘coulis’ is en weten hoe dat smaakt. Deze gastronomische term voor een sausje op basis van vers fruit, heeft ons aan het dromen gezet.

Aangemaakt met witbier als basis en verrijkt met natuurlijk vruchtensap is Boscoli een fruitig bier voor de mooie dagen, de mooie terrassen én de mooie ogen.

Hertenheer

Brouwerij Het Nest
Oud-Turnhout
fles
6,50 %
KoperBlond

De naam van dit bier verwijst naar Turnhout, de stad van de speelkaarten, en is het tweede bier van brouwerij het Nest. De bedoeling van de brouwers is om een ‘grote straat’ van bieren te produceren: (Klevere)Tien, (Schuppen)Boer, (Koeke)Dam, (Herten)Heer en (Schuppen)Aas. Dit koperblonde volmoutbier is gebrouwd met pils en Munich mout zonder toevoeging van kruiden. Het heeft een expliciete bittere smaak door het overvloedig gebruik van hop en heeft een bittere afdronk.

Waterloo Tripel

John Martin
Genval
vat
8,00 %
Blond

Deze tripel dankt zijn eenvoud aan de eerste zoete toets op de tong die daarna snel wordt bedekt met een bitterheid die zich tot achteraan de mond verspreidt. Hij is echter ook complex doordat zijn grondstoffen als kanonschoten in de mond ontploffen, de ene nog smakelijker dan de andere. De bitterheid van de hop wordt afgewisseld met de souplesse van mout. 

Grunen Duvel

Duvel Moortgat
Breendonk
fles
7,50%
Blond

Vooral in en rond Breendonk vindt men deze 'groene' Duvel, gefilterd, niet hergist in de fles en gebotteld in 25cl-flessen. De letters op het etiket zijn groen gekleurd, vandaar de naam. Deze 'grunen' Duvel is een fijn bier. Hij behoort evenwel tot een andere categorie als de gewone 'rode' Duvel. Toch is hij ook verduveld lekker.

Maneblusser

Het Anker
Mechelen
vat
5,80 %
Blond

Springen we even terug naar de nacht van 27 januari 1687. De maan wierp haar gloed op een in nevelen gehulde St. Romboutstoren. “Brand, brand, de toren staat in brand !” riep een dronkaard. De noodklok werd geluid en met blusmateriaal werd ter hulp gesneld. Nog vóór de spits bereikt werd, schoof de maan zachtjes door de nevel en sindsdien zullen de Mechelaars voor altijd de “Maneblussers” blijven.

Steenbrugge Wit

Palm
Steenhuffel
vat
4,80%
Wit-Geel

Witbier met een verfrissende smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel: gruut. In 2003 machtigde de prior van de Sint-Pietersabdij Palm Breweries om het abdijbier Steenbrugge te brouwen. Deze witte is een ideale dorstlesser!

Vedett

Duvel Moortgat
Breendonk
fles
5,20%
Blond

Vedett wordt in 1945 geboren als 'Export'. Dat maakt het icoon van de oudste bieren van de brouwerij. Pas in 1965 wordt Export omgedoopt tot Vedett. Vandaag is het bier de smaakmaker in een aantal trendy cafés, waar het bezig is aan zijn tweede jeugd. Het geheim van zijn charme? Een coole retrolook, Vedett-allures en de golden touch van Duvel Moortgat.

Luvanium Tripel

Brouwhuys De Vaart
Hofstade
vat
9,00 %
Blond

In de 18de eeuw hadden de Leuvense studenten hun eigen bier de Canjakker. Vandaag de dag wordt Luvanium Tripel met diezelfde granen gebrouwd. Sinds kort wordt in nauwe samenwerking met enkele studenten het krachtige karakter van dit degustatiebier terug op punt gesteld. Naast gerst wordt er ook een groot percentage tarwe gebruikt voor deze tripel.

Palm

Palm
Steenhuffel
vat
5,20%
Amber

Deze Brabantse klassieker wordt geprezen voor haar malse smaak, de gistingsfruitigheid en de zachte aromahoppen. Dit vlot drinkend amberbier van hoge gisting is ideaal voor wie volle smaak en lichtheid wil combineren. Palm, het gezelligheidsbier voor elke dag, voor iedereen.

Guinness

Arthur Guinness
Dublin
vat
4,30%
Zwart

Dit wereldberoemde bier is geen gewoon bier. Het wordt getapt met een speciaal gasmengsel dat zorgt voor een vast en romig schuim. Bovendien is het niet zo zwaar (4,3%) zodat je er een hele avond van kunt doordrinken. Hiervoor hebben we uiteraard de echte pints voorzien. De eerste slokken zijn eventjes wennen aan de aparte smaak, maar eens je verkocht bent ...

Rochefort 8

Abdij Notre-Dame
Saint-Rémy
fles
9,20 %
RoodBruin

Rochefort 8 is een Trappistenbier en één van de 3 bieren van de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy. Van de drie bieren is dit het meest verkochte bier. Het heeft een roodbruine kleur met een stevige crèmekleurige schuimkraag die goed aan de wand van het glas blijft plakken. De geur is complex: kruidig, fruitig, beetje bitter en er is zelfs een geur van rozijnen waar te nemen. Bij het uitschenken komt ook de geur van geroosterd mout vrij.

Soixante-Neuf

Vossen met de Meynen
Mechelen
fles
6,90 %
Blond

Soixante Neuf is een hoogblond bier van hoge gisting met hergisting op de fles van 6,9 vol% alc. Het bier heeft een zachte smaak, waarbij de gebruikte hopsoorten en de brouwersgist zorgen voor het karakter die zowel in aroma als in smaak naar voor komen. Ruikt naar ananas, vanillepudding met een vleugje kaneel. Fruitige en zoetige start, licht volmondig, dan een rijk pallet aan smaken van abrikozen, ananas en papaja. Gevolgd door een lichte bitterheid, edel en zacht. Mooi in balans, lekker en niet al te zwaar. Gebrouwen bij Anders te Halen.

Estaminet Pils

Palm
Steenhuffel
vat
5,20%
Blond

Estaminet dankt zijn kwaliteit aan de selectie van de beste natuurlijke ingrediënten: zacht water, 100% hoogwaardige zomergerst, een aparte gist en de zeer edele Saaz-hop. De trage en traditionele lage gisting, een brouwproces volgens een origineel recept en een rijping van zes volle weken maken van Estaminet een echte Belgische Premium Pils.

Viswijf

Vissenberg
Nijlen
fles
7,50%
Blond

Na hun 2de plaats in de Brouwland Bier Competitie van 2013 werd hun bierbrouw hobby plots serieuzer. Toen werd beslist om hun bier te commercialiseren en ging het van 35L naar 2000L bij de Graal. Het werd een lekker bier met een eigen karakter, geschikt voor elke gelegenheid.

Vander Ghinste RoodBruin

Omer Vander Ghinste
Bellegem
fles
5,50 %
RoodBruin

VanderGhinste Roodbruin heette oorspronkelijk in 1892 “ouden tripel” en was het eerste bier dat Omer Vander Ghinste op de markt bracht. Het is een Zuid-Westvlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat typisch is voor deze streek. Als basisingrediënten voor het VanderGhinste Roodruin gebruikt men gerstemout, tarwe, karamelmout, hop en water. Hiermee wordt een bier van hoge gisting gemaakt. Het bier valt onmiskenbaar in de smaak bij de bierliefhebbers. Op de World Beer Awards 2015 wordt VanderGhinste Roodbruin verkozen tot World's Best Dark Beer!

Sterrenhemel

Hemelbrouwers
Oelegem
fles
7,50 %
Zwart

In 2016 bracht hobbybrouwer Jan Verbrugge uit Oelegem, na zijn eerdere 'Hemelhopper', een 2de streekbier uit: de Eulegoemse Sterrenhemel. De recepten van zijn bieren worden bij hem thuis, in de Hemelstraat, ontwikkeld om ze nadien bij Pirlot te Zandhoven te laten brouwen. Dit bier is een zogenaamde black IPA, een relatief nieuwe bierstijl met roots in de Verenigde Staten, maar dan op z'n Belgisch. Het heeft een uitgesproken karakter van donkere mouten en frisse hoparoma's met licht gebrande toetsen.

Ragnaröck

Enigma
Heusden-Zolder
fles
5,50 %
Blond

Ragnaröck is een blond bier gemaakt met een fruitige Belgische gist. Het bier heeft een heerlijke geur, die het dankt aan het dryhoppen met Citra en Mosaic hop. De smaak is niet te bitter, niet te zoet en de toevoeging van haver zorgt voor een romig mondgevoel. Dit samen resulteert in een heel verfrissend blond bier met een krachtige smaak.

Hip Hop Blond

De Keukenbrouwers
Hove
fles
6,00 %
Blond

Hip Hop Blond is een vlot drinkbaar bier gemaakt met een minimale hoeveelheid mout om de hop tot zijn volle recht te laten komen. Door de toevoeging van 2 hopsoorten bij het brouwen en extra dry-hopping heeft het een intense hop smaak. Bitter bij de start daarna een heerlijk pallet van citroen en pompelmoes. Om van de volle hop smaakt te genieten is het bier op zijn best de eerste 2 maanden na het brouwen.

Urthel Saisonniere

Urthel
Ruiselede
vat
6,00%
Blond

Urthel Saisonnière is een blond bovengistend speciaalbier. Het bier is vol en verrassend subtiel bitter van smaak, verder is het bier licht troebel. Maar zo blijft het beste van de hop en de mout daar waar het hoort. In het originele Urthel glas.

Op 28 juni 2010 won Hildegard met haar Urthel Saisonnière de prestigieuze World Beer Award 2010 voor het Beste Europese Seizoensbier. Iets om trots op te zijn.