Sinds ons ontstaan gidsen wij als “Weerdse Bierfeesten” de regio door het Belgische bierlandschap. Elk jaar selecteren wij een eigenzinnige bierkaart met meer dan 25 bieren! We proberen elk jaar een zo breed mogelijk gamma aan te bieden zodat elke bierliefhebber bij ons zeker zijn dorst kan lessen.
Elk jaar doen wij ons uiterste best om een zo breed mogelijk biergamma aan te bieden met voor ieder wat wils. Maar wij willen ook wel eens weten wat jullie favoriete bier is! Stem daarom op jouw favoriete bier en maak kans om 10 drankbonnen te winnen! Elke 2 weken verloten wij onder de deelnemers 10 drankbonnen voor de Weerdse Bierfeesten.
Het populairste bier van deze artisanale microbrouwerij uit Elewijt. Dit blonde bier werd op smaak gebracht met Yuzu. Yuzu is een Japanse citrusvrucht die qua smaak ergens tussen limoen, citroen en mandarijn zit. Het bier is met zijn lichtjes zurige smaak een ideale dorstlesser.
104 keer gestemd
Buitenbeentje in ons gamma, maar wel een link met bier. Niet alleen wordt hij getapt uit vaten, ook het brouwproces doet een belletje rinkelen. Er wordt namelijk gestart met het fermenteren van rietsuiker door middel van een speciaal ontworpen gist die natuurlijke rum aroma’s aanmaakt. Hierna centrifugeert men de gist uit de alcohol, wordt vers geperst limoensap toegevoegd en laat men de mojito weken in grote hoeveelheden verse munt. Het resultaat is is een frisse natuurlijk gebrouwen cocktail!
51 keer gestemd
Het nieuwe bier van de Chirojongens van Weerde!! Na meer dan 20 jaar met ons eigen bier, Pee Ikske, werd het immers tijd voor vernieuwing. Dit Kadeeke is een licht bittere saison en wegens zijn licht alcoholgehalte ook een vrij vlotte doordrinker. Het is genoemd naar onze jongste chirogroep, de Kadeekes.
Dit is het eerste bier in een reeks pee(h)ikske bieren! Wordt vervolgd...
46 keer gestemd
Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679 van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit recept beschrijft het gebruik van 3 graansoorten: gerst, tarwe en haver. Het bezit niet alleen de lichtheid en frisheid van de tarwe, maar ook de romigheid van haver en een kruidige, citroenachtige droogheid. Een bier om driedubbel van te genieten!
25 keer gestemd
Minnares Tripel wordt gebrouwen door brouwerij De Graal, naar een recept van de 5 Idioten uit Elewijt. Het wordt gemaakt met zorgvuldig gekozen hopsoorten en een fruitige gist. Het resultaat is een smaakvolle evenwichtige tripel met een aangename bitterheid en een lichte kruidigheid.
16 keer gestemd
De combinatie van geselecteerde appelvariëteiten met authentieke lambik, levert niet alleen een verrassend maar vooral een verfrissend bier op. Het heeft een ciderachtige smaak, doch met een meer geprononceerde appelsmaak en is daardoor minder zoet dan andere fruitbieren.
15 keer gestemd
Spontaan zijn, dat is bij Mort Subite op het lijf geschreven. Ooit hebben ze zichzelf in een spontane bui vernoemd naar de alles-of-niets worp van de pietjesbak, omdat ze geloven dat, wie zich in het leven smijt, er het meeste uit haalt. Deze zoete kriek is een blend van jonge en oude lambik waar verse krieken op gelegen hebben.
14 keer gestemd
Brouwerij Palm in Steenhuffel heeft vorig jaar bovenop de bestaande brouwerij een nieuwe kleine experimentele brouwerij 'De Hoorn' in gebruik genomen. Palm wil daarmee op kleinere schaal speciale bieren produceren met een beperkte oplage. Cornet, hun eerste bier, is een met eik gelagerd zwaar blond bier wat resulteert in een volmondig bier dat mooi in balans is.
12 keer gestemd
Hun bieren zijn een begrip, niet alleen in België en de rest van Europa, maar zelfs in andere continenten. Dit heerlijk amberkleurig bier onderscheidt zich door een zoete eerste indruk, een gekarameliseerde mout en een bijzonder fijne kruidigheid. Deze kabouterbrouwerij, gelegen in hartje Ardennen, is enkele jaren geleden overgenomen door Duvel Moortgat.
12 keer gestemd
Gouden Carolus Hopsinjoor vervolledigt het smakenpalet van het gamma Carolus-bieren. “Hopsinjoor” is een verwijzing naar enerzijds de figuur “Opsinjoor” die verweven is met de Mechelse geschiedenis en anderzijds de 5 gebruikte hopvariëteiten. Het is een overwegend zacht bier met bittere afdronk, werd in 2008 gelanceerd op het Zythos-bierfestival en was onmiddellijk een schot in de roos.
10 keer gestemd
Desperados is een bier met toegevoegd tequila-aroma. Daarom heeft het ook een zoete smaak. Het bier waar Desperados van gemaakt wordt is een lager bier. Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer (sinds 1996 in handen van Heineken).
10 keer gestemd
Vedett wordt in 1945 geboren als 'Export'. Dat maakt het icoon van de oudste bieren van de brouwerij. Pas in 1965 wordt Export omgedoopt tot Vedett. Vandaag is het bier de smaakmaker in een aantal trendy cafés, waar het bezig is aan zijn tweede jeugd. Het geheim van zijn charme? Een coole retrolook, Vedett-allures en de golden touch van Duvel Moortgat.
8 keer gestemd
Wat gebeurt er als twee Pjeirefretters elkaar eeuwige trouw beloven? Er ontstaat een liefdesbier met een passionele toets. Pjeirefretter Passie is een fruitige doordrinker die wordt gebrouwen met échte Passievrucht. Een echt zomerbier!
7 keer gestemd
Twaalf jaar nadat Mechelaar Jef Meynen samen met Patrick Vossen de vzw Vossen met de Meynen had opgericht, werd het tijd voor een verandering. Zo werd in 2021 werd Brewingfox opgericht. Eén van de nieuwe bieren die toen gelanceerd waren, was deze Opkikker. Het is een IPA van 6.5% met een aroma van tropische vruchten dankzij de hop uit de VS en Nieuw-Zeeland.
4 keer gestemd
Na het succes van vorig jaar zal de Maes Pils opnieuw getapt worden uit tanks van 1000 liter! De pintjes zijn daardoor nog lekkerder en je krijgt er geen hoofdpijn van. Maes is een bier waar de verfijnde bitterheid en volle smaak zorgt voor een deugddoende verfrissing.
3 keer gestemd
Blonden Os is een ambachtelijk bier van hoge gisting dat historisch gebrouwen werd in de brouwerij Bourgogne Des Flandres te Brugge. Op het eerste zicht doet dit blonde bier denken aan de wonderlijke Vlaamse bieren van vroeger met zijn eenvoud en natuurlijke elegantie.
3 keer gestemd
Maak kennis met de Belgische kijk op IPA: ongefilterd, blond en subtiel hoppig. Met de typisch fruitige volheid van een IPA en een dry-hopping die zorgt voor een tropische citrustoets. Een kruising tussen de Belgische traditie van hoge gistingsbieren en de Brits-Amerikaanse traditie van de IPA, het beste van beide werelden.
3 keer gestemd
Gouden Carolus Ambrio wordt ambachtelijk gebrouwen op basis van het eeuwenoude recept van de Mechelschen Bruynen. Ambrio is een ‘amber’ bier met ‘brio’ gebrouwen en vindt zijn oorsprong in het traditionele bier van de stad Mechelen. Zoals elke stad zijn eigen typisch bier had, zo dronken gedurende honderden jaren de Mechelaars hun eigen amberkleurig bier: “Mechelschen Bruynen”. En nu dus den Ambrio!
3 keer gestemd
Voor de Timmermans Pêche worden aan de lambiek 100% natuurlijke perzikaroma’s toegevoegd. Na de rijping in eikenhouten vaten krijgt dit unieke bier zijn typische neusstrelende aroma en zijn fluweelzachte smaak en smeuïg schuim. De Timmermans Pêche is fruitig en voelt aangenaam aan in de mond: een glimlach blijft bij het drinken ervan niet uit.
3 keer gestemd
"Beestig bitter, droog, onmenselijk hoppig, kruidig en fruitig." Zo omschrijven de brouwers hun bier. Het is een saison (farmhouse ale) waar redelijk wat hop aan werd toegevoegd. Je zou het ook kunnen verwarren met een IPA. Zeker een aanrader!
3 keer gestemd
Dit wereldberoemde bier is geen gewoon bier. Het wordt getapt met een speciaal gasmengsel dat zorgt voor een vast en romig schuim. Bovendien is het niet zo zwaar (4,3%) zodat je er een hele avond van kunt doordrinken. Hiervoor hebben we uiteraard de echte pints voorzien. De eerste slokken zijn eventjes wennen aan de aparte smaak, maar eens je verkocht bent ...
2 keer gestemd
Een stevig Amsterdams witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. Licht troebel, mooi goud van kleur en met een mooie, zachte schuimkraag. De tarwemout geeft een heerlijk frisse smaak aan het bier. De toevoeging van korianderzaad en citroen tijdens het brouwen zorgt voor de licht kruidige en citrusachtige tonen. Door de fijne licht zoete afdronk is de IJwit een geweldige dorstlesser!
2 keer gestemd
Toetsen van papaja, passievrucht, kruisbes en sinaasappel verhogen het frisse, levendige karakter van Astrum en vormen een aanvulling op de uitgesproken kruidige toetsen en de delicate biscuitachtige kwaliteit van de mouten om een zacht, verfrissend brouwsel te produceren.
2 keer gestemd
Brugs is een traditioneel witbier dat zijn oorsprong vindt in de jaren ’80, toen de witbieren aan een sterke opmars begonnen. Het is een lichtgeel bier, evenwichtig zuur-zoet, fris en fruitig. De specifieke smaak van tarwe, samen met het sterke aroma van hop, sinaasappelschil en koriander, geven Brugs een rijk en verfrissend karakter.
1 keer gestemd