Sinds ons ontstaan gidsen wij als “Weerdse Bierfeesten” de regio door het Belgische bierlandschap. Elk jaar selecteren wij een eigenzinnige bierkaart met meer dan 25 bieren! We proberen elk jaar een zo breed mogelijk gamma aan te bieden zodat elke bierliefhebber bij ons zeker zijn dorst kan lessen.

Elk jaar doen wij ons uiterste best om een zo breed mogelijk biergamma aan te bieden met voor ieder wat wils. Maar wij willen ook wel eens weten wat jullie favoriete bier is! Stem daarom op jouw favoriete bier en maak kans om 10 drankbonnen te winnen! Elke 2 weken verloten wij onder de deelnemers 10 drankbonnen voor de Weerdse Bierfeesten.

Greentale Mojito

Greentale Drinks
Kampenhout
vat
8,50%
Cocktail

Buitenbeentje in ons gamma, maar wel een link met bier. Niet alleen wordt hij getapt uit vaten, ook het brouwproces doet een belletje rinkelen. Er wordt namelijk gestart met het fermenteren van rietsuiker door middel van een speciaal ontworpen gist die natuurlijke rum aroma’s aanmaakt. Hierna centrifugeert men de gist uit de alcohol, wordt vers geperst limoensap toegevoegd en laat men de mojito weken in grote hoeveelheden verse munt. Het resultaat is is een frisse natuurlijk gebrouwen cocktail!Stem en win  197 keer gestemd

Saison Primis

Magnus
Edegem
vat
6,80%
Blond

Het eerste bier van deze microbrouwerij is een elegant bier van hoge gisting met toetsen van peper, exotisch fruit en citrus. Dit karakterkopke is een ideale dorstlesser en heerlijk gezelschap tijdens de zonnige namiddagen en zwoele avonden. Schol!Stem en win  105 keer gestemd

Cornet

De Hoorn
Steenhuffel
fles
8,50%
Blond

Brouwerij Palm in Steenhuffel heeft vorig jaar bovenop de bestaande brouwerij een nieuwe kleine experimentele brouwerij 'De Hoorn' in gebruik genomen. Palm wil daarmee op kleinere schaal speciale bieren produceren met een beperkte oplage. Cornet, hun eerste bier, is een met eik gelagerd zwaar blond bier wat resulteert in een volmondig bier dat mooi in balans is.


Stem en win  95 keer gestemd

Desperados

Fischer
Straatsburg
fles
5,90%
Blond

Desperados is een bier met toegevoegd tequila-aroma. Daarom heeft het ook een zoete smaak. Het bier waar Desperados van gemaakt wordt is een lager bier. Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer (sinds 1996 in handen van Heineken).


Stem en win  80 keer gestemd

Cuvée Sauvage

Het Anker
Mechelen
fles
9,80%
Blond

Gouden Carolus Indulgence Cuvée Sauvage was na de Whiskey Indulgence het tweede speciale bier in deze serie. Dit gelimiteerde bier heeft als basis de Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Rood en is versneden met een 2 en met een 3 jaar oude Lambik van Boon. Het resultaat is een bijzonder smaakvol bier met een frisse zuurheid. Dit is een champagne onder de bieren.Stem en win  73 keer gestemd

Tripel Karmeliet

Bosteels
Buggenhout
vat
8,40%
Blond

Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679 van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit recept beschrijft het gebruik van 3 graansoorten: gerst, tarwe en haver. Het bezit niet alleen de lichtheid en frisheid van de tarwe, maar ook de romigheid van haver en een kruidige, citroenachtige droogheid. Een bier om driedubbel van te genieten!


Stem en win  72 keer gestemd

Duvel 666

Duvel Moortgat
Breendonk
fles
6,66%
Blond

Duvel 666 is een toegankelijk bier met typische Duvel punch. Hemels zacht van smaak, licht aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van 6 verfijnde hopsoorten. Deze Duvel is zacht, expressief en heerlijk doordrinkbaar.Stem en win  65 keer gestemd

Buta Biru

Sweynbeer
Elewijt
fles
6,50%
Blond

Het nieuwste bier van deze artisanale microbrouwerij uit Elewijt. Dit blonde bier werd op smaak gebracht met Yuzu. Yuzu is een Japanse citrusvrucht die qua smaak ergens tussen limoen, citroen en mandarijn zit. Het bier is met zijn lichtjes zurige smaak een ideale dorstlesser.


Stem en win  62 keer gestemd

La Chouffe

Duvel Moortgat
Achouffe-Wibrin
fles
8,00 %
Blond

Hun bieren zijn een begrip, niet alleen in België en de rest van Europa, maar zelfs in andere continenten. Dit heerlijk amberkleurig bier onderscheidt zich door een zoete eerste indruk, een gekarameliseerde mout en een bijzonder fijne kruidigheid. Deze kabouterbrouwerij, gelegen in hartje Ardennen, is enkele jaren geleden overgenomen door Duvel Moortgat.


Stem en win  58 keer gestemd

Guinness

Arthur Guinness
Dublin
vat
4,30%
Zwart

Dit wereldberoemde bier is geen gewoon bier. Het wordt getapt met een speciaal gasmengsel dat zorgt voor een vast en romig schuim. Bovendien is het niet zo zwaar (4,3%) zodat je er een hele avond van kunt doordrinken. Hiervoor hebben we uiteraard de echte pints voorzien. De eerste slokken zijn eventjes wennen aan de aparte smaak, maar eens je verkocht bent ...


Stem en win  56 keer gestemd

Appelbier

Lindemans
Vlezenbeek
fles
3,50%
Blond

De combinatie van geselecteerde appelvariëteiten met authentieke lambik, levert niet alleen een verrassend maar vooral een verfrissend bier op. Het heeft een ciderachtige smaak, doch met een meer geprononceerde appelsmaak en is daardoor minder zoet dan andere fruitbieren.


Stem en win  51 keer gestemd

Aardbeienbier

Timmermans
Itterbeek
vat
4,00 %
Rood

Een onweerstaanbare zin in aardbeien? Dan overlaadt dit bier u met parfums van zomerse dagen. De aardbeiensmaak prikkelt de neus bij elke slok. De lichte kleur en fruitige frisheid paaien smaak- en reukzin voor een volstrekt sappige ervaring. De aardbeiensmaak bevestigt de geur zonder overmaat aan suiker. Bovendien geeft het bier een ware sensatie van frisheid.


Stem en win  46 keer gestemd

Blonden Os

Bourgogne des Flandres
Brugge
vat
6,50%
Blond

Blonden Os is een ambachtelijk bier van hoge gisting dat historisch gebrouwen werd in de brouwerij Bourgogne Des Flandres te Brugge. Op het eerste zicht doet dit blonde bier denken aan de wonderlijke Vlaamse bieren van vroeger met zijn eenvoud en natuurlijke elegantie.


Stem en win  44 keer gestemd

Minnares Tripel

5 idioten
Elewijt
fles
8,50%
Blond

Minnares Tripel wordt gebrouwen door brouwerij De Graal, naar een recept van de 5 Idioten uit Elewijt. Het wordt gemaakt met zorgvuldig gekozen hopsoorten en een fruitige gist. Het resultaat is een smaakvolle evenwichtige tripel met een aangename bitterheid en een lichte kruidigheid.


Stem en win  42 keer gestemd

Vedett

Duvel Moortgat
Breendonk
fles
5,20%
Blond

Vedett wordt in 1945 geboren als 'Export'. Dat maakt het icoon van de oudste bieren van de brouwerij. Pas in 1965 wordt Export omgedoopt tot Vedett. Vandaag is het bier de smaakmaker in een aantal trendy cafés, waar het bezig is aan zijn tweede jeugd. Het geheim van zijn charme? Een coole retrolook, Vedett-allures en de golden touch van Duvel Moortgat.


Stem en win  41 keer gestemd

Pjeirefretter Far-West

Paradise Lane
Vilvoorde
fles
5,90%
Blond

Deze Pjeirefretter is genoemd naar de Vilvoordse wijk Far West en werd in 2020 gelanceerd. Het is een fris en zomers bier gebrouwen met cactusvijg wat het een unieke smaak geeft. Opvallend is dat deze versie van Pjeirefretter enkel beschikbaar zal zijn in blik.Stem en win  38 keer gestemd

Kriek Mort Subite

Mort Subite
Kobbegem
vat
4,00 %
Rood

Spontaan zijn, dat is bij Mort Subite op het lijf geschreven. Ooit hebben ze zichzelf in een spontane bui vernoemd naar de alles-of-niets worp van de pietjesbak, omdat ze geloven dat, wie zich in het leven smijt, er het meeste uit haalt. Deze zoete kriek is een blend van jonge en oude lambik waar verse krieken op gelegen hebben.


Stem en win  37 keer gestemd

Chimay Dorée

Chimay
Scourmont
fles
4,80%
Blond

Chimay Dorée is een verfrissend blond bier met slechts 4,8% alcohol. Oorspronkelijk werd dit bier gebrouwen als refterbier voor de bewoners van de abdij. Sinds 2013 is dit bier ook buiten de abdij te koop. De naam Chimay Dorée is ontleend aan de gouden kroonkurk.


Stem en win  33 keer gestemd

Maes Pils

Alken-Maes
Alken
vat
5,20 %
Blond

Primeur! Voor het eerst op de Bierfeesten zal de Maes Pils getapt worden uit tanks van 1000 liter! De pintjes zijn daardoor nog lekkerder en je krijgt er minder hoofdpijn van. Maes is een bier waar de verfijnde bitterheid en volle smaak zorgt voor een deugddoende verfrissing.


Stem en win  32 keer gestemd

Mozaïk

Luvanium
Hofstade
fles
8,50%
Blond

Dit bier kwam in 2020 voor het eerst op de markt als het Reuzebier. Dit tijdelijke bier werd gebrouwen voor ReuzeLeuve. Gezien de goede reacties op de smaak zal dit bier blijven verder bestaan onder de naam Mozaïk. Het is een zacht blond bier en is lekker gehopt wat resulteert in smaaktoetsen van tropisch fruit en citrus.


Stem en win  29 keer gestemd

Postel Bruin

Alken-Maes
Postel
vat
7,00 %
Bruin

Diep in de Kempen, tussen bossen en velden, ligt de abdij van Postel: enkele gebouwen, oude en nieuwe, onsamenhangend maar mooi, die uitlopen op een eeuwenoud kerkje. Sinds 1140 woont er een groep Norbertijnse kloosterlingen. Het is in deze abdij dat de bieren van Postel hun oorsprong vinden. Deze donkere Postel is zoetbruin en zacht van smaak.


Stem en win  22 keer gestemd

Hapkin BIPA

Alken Maes
Alken
fles
6,70%
Blond

Maak kennis met de Belgische kijk op IPA: ongefilterd, blond en subtiel hoppig. Met de typisch fruitige volheid van een IPA en een dry-hopping die zorgt voor een tropische citrustoets. Een kruising tussen de Belgische traditie van hoge gistingsbieren en de Brits-Amerikaanse traditie van de IPA, het beste van beide werelden.


Stem en win  21 keer gestemd

Brugse Witte

Alken-Maes
Alken
vat
4,80 %
Wit-Geel

Brugs is een traditioneel witbier dat zijn oorsprong vindt in de jaren ’80, toen de witbieren aan een sterke opmars begonnen. Het is een lichtgeel bier, evenwichtig zuur-zoet, fris en fruitig. De specifieke smaak van tarwe, samen met het sterke aroma van hop, sinaasappelschil en koriander, geven Brugs een rijk en verfrissend karakter.


Stem en win  19 keer gestemd

La Cambre IPA

Het Anker
Mechelen
fles
4,90%
Blond

9 jaar geleden werd het bier La Cambre gecreëerd door een Brusselse ondernemer die zich liet inspireren door de geschiedenis van Abdij Ter Kameren. Vanaf dit jaar wordt het nieuwe duo La Cambre bieren gebrouwen door Het Anker uit Mechelen. De brouwerij sloot hiervoor een langdurige licentie-overeenkomst af met de kerkfabriek van La Cambre en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.


Stem en win  17 keer gestemd

Rodenbach

Rodenbach
Roeselare
vat
5,20%
Rood

Rodenbach is het ‘Vlaamse roodbruine bier’, erkend als Traditioneel Streekproduct. De gemengde hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven het een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn. Rodenbach bestaat uit 3/4 jong en 1/4 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. Het is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief!


Stem en win  5 keer gestemd

Affligem 0,0%

Alken Maes
Alken
fles
0,00%
Blond

Dit alcoholvrij blond abdijbier heeft een rijke smaak, een zachte fruitigheid en een mild bittere afdronk. De rijke smaak en beleving van speciaalbier, maar dan zonder alcohol. Deze werd er uitgefilterd na het gewone brouwproces. Ideaal voor de BOB's op de Weerdse Bierfeesten!


Stem en win  2 keer gestemd

Beer van Brugge 6

Beer van Brugge
Brugge
fles
6,00%
Blond

De gouden dorstlesser. Een vlot drinkende tripel van hoge gisting met een stevige, volle smaak en een verfrissende citrustoets. Beer van Brugge 6 is een toegankelijk lichtblond bier dat rijkelijk moet vloeien. Dit authentieke bier wordt op een heel traditionele manier gebrouwen met alleen de beste ingrediënten.


Stem en win  2 keer gestemd